Susannes smaskiga kladdkaka
Tillagningstid:
Publicerat:
2014-01-31Tillagningstid:
Den här härliga kakan kan bakas i muffinsformar av hårdpapp och frysas in. Perfekt att förbereda och ha på lut om man får spontanbesök, eller som partydessert!
Ingredienser
12–16 portioner
- 200 gsmör
- 3 dlströsocker
- 4 stägg
- 3 dlvetemjöl
- 1 dlkakao
- 1 mskvaniljsocker
- 1 nypa(or)salt
Så lagar du
Det här receptet blir en springform (ca 25 cm) , 4–5 mellanstora (12–15 cm) eller 16 portionsformar. Du kan välja att servera kakan som den är med glass eller lättvispad grädde och bär eller bygg en egen tårta med din favoritfyllning.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smör och låt svalna. Tillsätt socker och ett ägg i taget, rör om väl.
2. Sikta ner resterande ingredienser, blanda väl och häll upp i springform (för att lättare få loss kakan kan du klämma fast ett bakpapper i botten).
3. Grädda stor kaka cirka 25 min, små cirka 8 minuter i ugnens nedre del.
Viktigt
Gräddningstiden beror på många faktorer, därför är det bra att hålla koll på kakan mot slutet. Den ska vara lagom dallrig i mitten när du tar ut den.