Susannes smaskiga kladdkaka

Kladdkaka.

Publicerat:

Tillagningstid:

Den här härliga kakan kan bakas i muffinsformar av hårdpapp och frysas in. Perfekt att förbereda och ha på lut om man får spontanbesök, eller som partydessert!

Ingredienser

12 - 16portioner

  • 200g
    smör
  • 3dl
    strösocker
  • 4st
    ägg
  • 3dl
    vetemjöl
  • 1dl
    kakao
  • 1msk
    vaniljsocker
  • 1nypa(or)
    salt

Så lagar du

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Smält smör och låt svalna. Tillsätt socker och ett ägg i taget, rör om väl.
  3. Sikta ner resterande ingredienser, blanda väl och häll upp i springform (för att lättare få loss kakan kan du klämma fast ett bakpapper i botten).
  4. Grädda kakan i ca 25 minuter. Om du gör små portionsformar gräddar du i ca 8 minuter i ugnens nedre del.

Tips

Gräddningstiden beror på många faktorer, därför är det bra att hålla koll på kakan mot slutet. Den ska vara lagom dallrig i mitten när du tar ut den.

Det här receptet blir en springform (ca 25 cm) , 4–5 mellanstora (12–15 cm) eller 16 portionsformar.

Du kan välja att servera kakan som den är, med glass eller lättvispad grädde och bär, eller bygg en egen tårta med din favoritfyllning.

Dela det här receptet med dina vänner!