Susannes ultimata picknickmacka

Susannes ultimata picknickmacka

Publicerat:

Precis vad det låter som, en riktigt god macka för utflykter eller lunch. Gör gärna köttet i förväg och förvara i frysen, eller förbered det dagen innan.

Ingredienser

4portioner

  • ½sats(er)
    pulled pork (nedan) eller skivade grillrester
  • 4st
    stora portionsbröd, halverade
  • ½dl
    majonnäs
  • 1st
    salladshuvud
  • 1–2 st
    avokado, skivad
  • 1st
    röd lök, skivad
  • 2st
    tomater, skivade
  • 1st
    röd paprika, skivad
  • smör till stekning

Pulled pork, 8 portioner

  • 1 ½ kg
    fläskkarré, benfri
  • 2msk
    kryddblandning t.ex cajun eller grillkrydda
  • 1dl
    barbequesås

Så lagar du

Pulled pork

1. Sätt ugnen på 125 grader. Lägg köttet i en stekgryta. Gnid in kryddor och sås i köttet, snitta det gärna lite så kryddorna kommer in i köttet.

2. Häll lite vatten i botten på grytan och sätt på locket. Ställ in på nedersta ugnsfalsen runt 4 timmar eller tills köttet lätt faller isär. Kika in några gånger under gräddningen och fyll på vatten om det behövs. Köttet är färdigt när det ramlar isär när du petar på det.

Tips: Stek köttet i blötlagd lergryta. Krydda som ovan, ställ in grytan i kall ugn, ställ in värmen på 250 grader och sänk till 175 grader efter 30 minuter. Låt svalna.

Hit kan du förbereda långt innan och frysa in köttet. Dagen innan går också utmärkt.

Picknickdagen

1. Dra köttet i bitar, stek i smör, häll på lite sky och låt svalna.

2. Fyll bröden med kött, majonnäs och grönsaker. Packa in fint i smörgåspapper.

Dela det här receptet med dina vänner!