Susannes wienerschnitzel

Tillagningstid:

Susannes wienerschnitzel.

Publicerat:

Tillagningstid:

Knaprig, saftig wienerschnitzel med potatissallad. För att ibland längtar en efter en riktig klassiker. Klassiskt i Sverige är att servera med citronskiva, rullad ansjovis och kapris. Jag har valt att servera med en klassisk, tysk potatissallad. Det är första gången jag använder ordet klassiskt tre gånger i en ingress, men det understryker bara allt vad den här rätten handlar om. I ursprungsreceptet är det kalvkött, så om det finns att få tag på är det originalet. Vilket som är godast bestämmer du! /Susanne

Ingredienser

4 portioner

  • 800 g
    benfria fläskkotletter i 4 skivor
  • 1 dl
    vetemjöl
  • 2
    ägg
  • 2 dl
    ströbröd eller panko
  • matolja till stekning/fritering
  • salt, vitpeppar

Till servering

  • Potatissallad eller grönsallad, valfritt: smörsvängda gröna ärtor, ansjovis, citron och kapris. Andra goda tillbehör är sriracha eller srirachamajonnäs.

Så lagar du