Susannes wienerschnitzel

Susannes wienerschnitzel.

Publicerat:

Tillagningstid:

Knaprig, saftig wienerschnitzel med potatissallad. För att ibland längtar en efter en riktig klassiker. Klassiskt i Sverige är att servera med citronskiva, rullad ansjovis och kapris. Jag har valt att servera med en klassisk, tysk potatissallad. Det är första gången jag använder ordet klassiskt tre gånger i en ingress, men det understryker bara allt vad den här rätten handlar om. I ursprungsreceptet är det kalvkött, så om det finns att få tag på är det originalet. Vilket som är godast bestämmer du! /Susanne

Ingredienser

4portioner

  • 800g
    benfria fläskkotletter i 4 skivor
  • 1dl
    vetemjöl
  • 2
    ägg
  • 2dl
    ströbröd eller panko
  • matolja till stekning/fritering
  • salt, vitpeppar

Till servering

  • Potatissallad eller grönsallad, valfritt: smörsvängda gröna ärtor, ansjovis, citron och kapris. Andra goda tillbehör är sriracha eller srirachamajonnäs.

Så lagar du

1. Banka ut köttet till ca 3-5 mm tjocklek mellan bakpapper eller i en plastpåse. Det går bra att använda en brödkavel eller kastrull såväl som köttbankare.

2. Salta och peppra mjölet lätt. Dubbelpanera köttet genom att vända först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd. Tryck fast ströbrödet.

3. Stek gyllene i het olja. Köttet ska vara genomstekt, det tar ett par minuter på varje sida. Servera med dina favorittillbehör.

Tips

Välj en matolja som är för fritering, du kan även steka i smör om du föredrar det.

Dela det här receptet med dina vänner!