Sushi | Nigiri

Tillagningstid:

Sushi Nigiri

Publicerat:

Tillagningstid:

Kock: Junko Sano Janze

Ingredienser

4 portioner

  • 10 dl
    sushi ris eller grötris (rundkornigt ris)
  • 10 dl
    vatten

Vinägerblandning

  • 1 dl
    risvinäger
  • ¾ dl
    socker
  • 1 tsk
    salt

Nigiri

  • färsk lax
  • 16 st
    färska eller frysta Ishavsräkor
  • 4 st
    pilgrims musslor, frysta
  • 1 burk(ar)
    stenbitsrom
  • 1 burk(ar)
    tonfisk med vatten
  • 1 st
    avocado
  • majonnäs

Maki

  • gurka, avlånga stavar
  • paprika, stavar
  • 100 g
    Philadelphia ost
  • 2 skiva(or)
    kallrökt lax
  • ruccola

Så lagar du