Sushi: Nigiri och Gunkan med zuke

Pepis sushi: Tuna zuke, butterscallop och lobster gunkan.

Publicerat:

Butter scallop nigiri, Lobster gunkan och Tuna zuke skapade av sushimästaren Pepi Anevski. Picklad rättika används istället för det traditionella noribladet för att skapa gunkan på hummer. Tonfisk-nigrin serveras med en traditionell sås, zuke.

Ingredienser

1portioner

Zuke Tuna nigiri

  • färsk tonfisk
  • vinägermarinerat kortkornigt ris
  • ingefära
  • wasabi
  • zuke

Lobster gunkan

  • hummer
  • vinägermarinerat kortkornigt ris
  • citronmajonnäs
  • picklad rättika
  • rödbetsjuice
  • citronzest

Butter scallop nigiri

  • vinägermarinerat kortkornigt ris
  • pilgrimsmussla
  • wasabi
  • soja
  • smör

Så lagar du

Zuke Tuna nigiri

1. Börja med koka riset och marinera det i sushivinäger. Medan riset kyls ned så skär tonfisken för nigiri.

2. Riv ingefäran och förbered zuke-såsen.

3. Forma en risboll utan att pressa, sätt en klick wasabi på tonfiskbiten som du skar innan och forma ihop riset tillsammans med tonfisken till en nigiri. Tänk på att inte pressa riset för mycket.

4. Efter sammansättning så pensla zuke över tonfisken och klicka på en bit riven ingefära

Lobster gunkan

1. Börja med koka riset och marinera det i vinäger.

2. Blanda picklad rättika med rödbetsjuice. Pickla gärna rättikan själv i 1-2-3-lag tillsammans med rödbetsjuice.

3. Koka hummern och förbered citronmajonnäsen. Skär till hummern och blanda med såsen.

4. Forma en risboll utan att pressa, svep rättikan runt risbollen och toppa med hummern. Avsluta med rivet citronskal.

Butter scallop nigiri

1. Börja med koka riset och marinera det i sushivinäger.

2. Medan riset kyls ned så skär till pilgrimsmusslan för nigiri.

3. Förbered såsen genom att smälta smör och blanda det med soja.

4. Forma en risboll utan att pressa, sätt en klick wasabi på pilgrimsmusslan som du skar innan och forma ihop riset tillsammans med pilgrimsmusslan till en nigiri. Tänk på att inte pressa riset för mycket.

5. Efter sammansättning pensla sojasmör över pilgrimsmusslan och bryn med en brännare.

Fotnot: Pepi har inte lämnat ett mer detaljerat recept än detta.

Dela det här receptet med dina vänner!