Sutlac – flamberad risgröt med en twist av äpple, rabarbersyrup och rosenvatten

Sutlac – flamberad risgröt med en twist av äpple, rabarbersyrup och rosenvatten

Ingredienser

Rispudding

  • 1liter
    mjölk
  • 2dl
    socker
  • 2dl
    majsmjöl
  • 0.5kg
    grötris
  • 1tsk
    rosenvatten
  • 14st
    stänger kanel
  • 8st
    vaniljstänger
  • 5st
    gröna äpplen

Rabarbersyrup

  • 8st
    rabarber
  • 1st
    citron
  • 2dl
    socker
  • vatten

Så lagar du

Rabarbersyrup

1. Koka rabarbern med citron, socker och vatten som får stå i 24 timmar, silas ner och reduceras ner till en syrup.

Sutlac

1. Koka riset i vatten, häll över mjölk socker, majsmjöl, kanel,vanilj, rosenvatten. Låt stå i frysen tills de kallnat.

2. Tillsätt strimlad äpple och serveras med rabarbersyrupen vid sidan.

Innan servering

1. Häll rörsocker på Sutlacen, som vi bränner med en créme brulée brännare, tillsammans med torkad äppleskal, rabarber och ett rosenblad för att få en fin och mild arom.

Dela det här receptet med dina vänner!