Svamp- och sparrisrisotto

Svamp- och sparrisrisotto

Ingredienser

2portioner

  • 140g
    arborioris
  • 3dl
    putsad bladsvamp (t.ex. Karl-Johan, kantareller och ostronskivling)
  • 1
    bunt sparris, skurna på diagonalen (ca 3 cm långa)
  • ½
    gul lök, finhackad
  • 1klyfta(or)
    vitlök, finhackad
  • ½liter
    grönsaksbuljong
  • 1stänk
    vitt vin
  • salt och grovmalen svartpeppar
  • 1
    näve persilja, finhackad
  • 1
    näve basilika, finhackad
  • 2msk
    olivolja
  • salt och peppar

Så lagar du

1. Hetta upp oljan i en panna och färs löken och vitlöken genomskinliga. Tillsätt svampen och fräs runt lite. Lägg i riset och fräs det genomskinligt. Häll över vin och låt det koka ur.

2. Häll sedan på lite grönsaksbuljong och låt riset suga upp vätskan. Fortsätt på samma sätt tills riset är al dente och krämigt.

3. Tillsätt sparrisen när det börjar närma sig serveringsdags. Rätten är färdig när sparrisen fortfarande har ett märkbart tuggmotstånd. Strö över persilja, basilika och peppar precis innan servering.

Dela det här receptet med dina vänner!