Svampchili med granatäppleyoghurt

Tid:

Svampchili med granatäppleyoghurt.

Tid:

En mustig höstgryta med mycket smak. Perfekt att förbereda dagen innan, om man vill. Smakbrytningen med krämig yoghurt och krispiga granatäpplekärnor är pricken över i:et för mig. Servera gärna med ett varmt brytbröd eller nachos./Susanne

Ingredienser

6 portioner

  • 1-2
    torkade chilis, tex ancho, eller 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk
    spiskummin
  • 1
    liten bit ingefära, hackad
  • 400 g
    färsk svamp tex champinjon, portabello, i bitar
  • 2
    gula lökar, hackade
  • 2 klyfta(or)
    vitlök, hackade
  • 1
    morot, hackad
  • 1
    grön paprika, hackad
  • 2
    stjälkar selleri, hackade
  • 2 msk
    grönsaksfond eller 1 svampbuljongtärning
  • 1 burk(ar)
    krossade tomater
  • 2 burk(ar)
    kokta bönor tex svarta, pinto eller kidney
  • valfritt att välja: oregano, 1 msk kakao eller mörk choklad, fransk senap, granatäppelsirap, alger
  • salt
  • olja till stekning

Till servering

  • tjock yoghurt eller gräddfil
  • granatäppelkärnor
  • lime
  • brytbröd, nachos eller ris

Så lagar du