Svampfyllt gratinerat bröd

Tid:

Svampfyllt gratinerat bröd och fänkålscrudité med äpple.

Publicerat:

Tid:

Väldoftande bröd med svampfyllning, serverat med en fänkålscrudité med äpple.

Ingredienser

8–10 portioner

  • 1
    ljus brödlimpa
  • 400 g
    svamp efter tillgång (skogssvamp som Karl-Johan, kantareller eller liknande)
  • 2 dl
    vispgrädde
  • 1 dl
    svampbuljong
  • 30 g
    smör
  • 1
    gul lök, finhackad
  • 1 klyfta(or)
    vitlök, finhackad
  • 6 cl
    cognac (kan uteslutas)
  • salt och peppar
  • 2 msk
    vetemjöl
  • 100 g
    lagrad ost, riven

Fänkålscrudité med äpple

  • 1
    fänkål
  • 1
    rött äpple
  • 1 knippa(or)
    bladpersilja
  • 1 tsk
    ättika
  • 3 msk
    kallpressad rapsolja
  • 1 msk
    rostat bovete

Så lagar du