Svampmosaik med bönor, majs och sambal mayo

Tillagningstid:

Svampmosaik med bönor, majs och sambal mayo.

Publicerat:

Tillagningstid:

Enkel och smakrik rätt som du kan variera beroende på vilka bönor du har hemma. Du får gärna använda lite mindre bönor så du har en ganska jämn form på mosaiken.

Ingredienser

4 portioner

  • 170 g
    champinjoner på burk, eller färska om du har
  • 100 g
    ostronskivling, egenodlad eller köpt färsk eller torkad, går att ersätta med burk svamp också
  • 100 g
    fryst bladspenat, går bra med torkad eller färsk också
  • 1 burk(ar)
    valfria bönor, ca 400 g
  • 1 tsk
    salt
  • 1
    grönsaksbuljongtärning
  • 100 g
    majskorn på burk eller frysta
  • 1 tsk
    vitlökspulver, eller färsk vitlök
  • 100 g
    cocktailtomater på burk eller färska
  • saft från en halv lime, går att använda koncentrat på flaska
  • 3 msk
    olivolja, eller annan matolja
  • salt och peppar att smaka av med

Sambal-mayo

  • 1 msk
    sambal oelek
  • 2 dl
    majonnäs
  • 1 tsk
    farinsocker
  • saft från en halv lime, går att använda koncentrat på flaska
  • salt och peppar att smaka av med
  • 1 msk
    paprikapulver

Så lagar du