Svamppaj med bacon

Tillagningstid:

Svamppaj med bacon

Publicerat:

Tillagningstid:

När skogen är full med svamp – plocka och njut, inte bara av kantareller utan av en massa andra härliga svampsmaker! Vi använde även soppar och taggsvamp som inte behöver förvällas, och det blir en härlig smakrik skogspaj.

Ingredienser

4–6 portioner

  • 620 g
    blandsvamp
  • 1
    gul lök
  • 1 dl
    ättika
  • 2 dl
    socker
  • 3 dl
    vatten
  • 1 kvist(ar)
    rosmarin
  • 3
    enbär
  • 5
    ägg
  • 4 dl
    mjölk
  • 1 dl
    grädde
  • salt
  • svartpeppar

Pajskal

  • 250 g
    vetemjöl
  • ½ dl
    vatten
  • ½
    ägg
  • 65 g
    smör
  • 140 g
    bacon
  • 15 g
    riven parmesan

Senapsdressing

  • 1 dl
    svampinlaggningslag
  • 2 tsk
    dijon
  • lite olivolja

Så lagar du