Svamppaj med bacon

Tid:

Svamppaj med bacon

Tid:

Skogen är full med svamp den här tiden på året - plocka och njut, inte bara av kantareller utan av en massa andra härliga svampsmaker! Vi använde även soppar och taggsvamp som inte behöver förvällas, och det blir en härlig smakrik skogspaj.

Ingredienser

4–6 portioner

  • 620 g
    blandsvamp
  • 1
    gul lök
  • 1 dl
    ättika
  • 2 dl
    socker
  • 3 dl
    vatten
  • 1 kvist(ar)
    rosmarin
  • 3
    enbär
  • 5
    ägg
  • 4 dl
    mjölk
  • 1 dl
    grädde
  • salt
  • svartpeppar

Pajskal

  • 250 g
    vetemjöl
  • 0,5 dl
    vatten
  • ½
    ägg
  • 65 g
    smör
  • 140 g
    bacon
  • 15 g
    riven parmesan

Senapsdressing

  • 1 dl
    svampinlaggningslag
  • 2 tsk
    dijon
  • lite olivolja

Så lagar du

Här kan du skriva ett inlägg