Svamppaj med bacon
Publicerat:
2016-09-20Tillagningstid:
Ingredienser
4 - 6portioner
- 620gblandsvamp
- 1gul lök
- 1dlättika
- 2dlsocker
- 3dlvatten
- 1kvist(ar)rosmarin
- 3enbär
- 5ägg
- 4dlmjölk
- 1dlgrädde
- salt
- svartpeppar
Pajskal
- 250gvetemjöl
- ½dlvatten
- ½ägg
- 65gsmör
- 140gbacon
- 15griven parmesan
Senapsdressing
- 1dlsvampinlaggningslag
- 2tskdijon
- lite olivolja
Så lagar du
Snabbinlagd svamp
1. Koka upp ättika, socker, enbär och vatten. Slå varm över 120 g välrensad svamp. Lägg i en kvist rosmarin och låt stå minst 1 timme.
2. Ta tillvara inläggningslagen och gör en senapsdressing genom att vispa ihop med dijonsenap och lite olja.
Svamppaj
1. Stek fintärnad bacon tills det är knaprigt.
2. Blanda alla ingredienser till pajskalet, inklusive bacon och baconstekfett, i en matberedare.
3. Kavla ut och fodra en smörad form med pajdegen. Förbaka 10 minuter på 170 grader tills lätt gyllene.
4. Stek resten av svampen och den finhackade löken i lite olja. Avsluta med en klick smör för smakens skull och smaka av med salt och svartpeppar.
5. Vispa ägg med mjölk och grädde. Smaka av med salt och peppar.
6. Fördela svampen i pajskalet och slå sedan över äggstanningen. Baka i ugn på 175 grader tills stannad, ca 25–30 minuter.
7. Servera pajen toppad med inlagd svamp, grönsallad och senapsdressing.