Svampquesadillas

Svampquesadillas

Ingredienser

6portioner

  • 6st
    stora tortillabröd
  • 700g
    svamp (jag har mixat kantareller och skogschampinjoner)
  • 1st
    gul lök
  • 2klyfta(or)
    vitlök
  • 1st
    grön paprika
  • 1st
    röd paprika
  • 300g
    riven ost
  • 1påse(ar)
    fajitakrydda eller tacokrydda (ca 28 g)
  • salt och svartpeppar
  • rapsolja

Så lagar du

  1. Hacka lök och paprika i tärningar.
  2. Hacka svampen (inte för små bitar).
  3. Hetta upp en helt torr stekpanna och stek svampen under omrörning tills den slutar vätska sig. Tillsätt rapsolja och lök. Stek löken tills den får färg.
  4. Vänd i kryddorna och stek lite till.
  5. Vänd i paprikan och vitlök, fräs allting under omrörning i ca 3-4 min. Värm ugnen till 225°, över och undervärme.
  6. Dela tortillabröden i mitten, lägg sedan i fyllning, riven ost och vik ihop brödet. Lägg på en plåt med bakplåtspapper, pensla ovansidan med lite rapsolja.
  7. Grädda mitt i ugnen i ca 12-15 min. Tills tortillabröden får en fin frasig yta. Servera med ärtröra och njut!

Dela det här receptet med dina vänner!