Svamprisotto med pumpa

Tillagningstid:

Svamprisotto med pumpa

Publicerat:

Tillagningstid:

Njut av en krämig risotto med svampragu och en pumparöra full av smaker.

Ingredienser

4 portioner

Bönröra

  • 1 dl
    bruna bönor
  • 1 dl
    gröna linser
  • 1 dl
    havregrädde

Pumparöra

  • 400 g
    pumpa (ca ¼ del), helst hokkaido eller annan fast
  • 1 st
    gul lök
  • 4 st
    torkade fikon
  • 1 msk
    olivolja
  • ½ tsk
    havssalt
  • 1 dl
    äppelcidervinäger
  • 2 dl
    sojayoghurt

Ragu

  • 1 ask(ar)
    skogschampinjoner
  • 100 g
    ostronskivling
  • 2 st
    klyftor vitlök
  • 1 msk
    olivolja
  • ½ krm
    torkad timjan
  • 2 dl
    rödvin

Mandelkrydda

  • 1 tsk
    havssalt
  • 1 st
    citroner, skalet
  • 1 dl
    mandelmjöl
  • ½ st
    vitlöksklyfta, riven

Risotton

  • 2 dl
    risottoris (carnaroli helst)
  • 1 msk
    olivolja
  • 1 tsk
    tahini, ljus
  • 1 tsk
    havssalt
  • 2 st
    citroner, saften
  • 5 dl
    bönbuljong (Aqua Faban)

Till servering

  • 4 st
    blad grönkål

Så lagar du