Svamprisotto med ugnsrostade rotfrukter

Tillagningstid:

Svamprisotto med ugnsrostade rotfrukter

Publicerat:

Tillagningstid:

Krämig italiensk rätt, här serverad med höstens bästa ingredienser.

Ingredienser

  • 1 dl
    finhackad schalottenlök
  • 2 st
    vitlöksklyftor
  • 2 msk
    smör
  • 2 tsk
    finhackad timjan
  • 1 dl
    torkad svamp (Karl Johan eller blandad svamp)
  • 1 dl
    kantareller eller champinjoner
  • 4 st
    portabello svampar
  • 2 msk
    olivolja
  • 2 st
    morötter
  • 2 st
    palsternackor
  • 3 dl
    risottoris
  • 1 dl
    vitt vin
  • 1 liter
    buljong (kyckling eller grönsaks) eller vatten
  • 1 dl
    riven parmesanost
  • 50 g
    smör
  • ½ dl
    hackad bladpersilja
  • 1 tsk
    vitvinsvinäger
  • 2 dl
    tomater i olika färger

Så lagar du