Svampsallad

Svampsallad

Publicerat:

Traditionellt görs svampsallad på kraftigt saltad svamp som urlakas innan den skärs i bitar och landar i såsen. Men har man tillgång till färsk svamp kan man ta en genväg. Här steks svampen som den är och blandas sedan med såsen som är smaksatt med honung och senap.

Ingredienser

  • 350g
    ostronskivling
  • olja till stekning
  • salt
  • 2dl
    smetana
  • 1st
    rödlök
  • 2tsk
    senap
  • 2tsk
    honung
  • gräslök eller persilja till garnering

Så lagar du

  1. Skär upp svampen i små kuber.
  2. Stek dem i lite olja tills vätskan släppt och de fått lite färg. Strö lite salt över svampen och låt dem svalna.
  3. Hacka löken och blanda den med smetanan. Tillsätt honung och senap efter behov.
  4. Tillsätt svampen och blanda väl.
  5. Garnera vid servering med gräslök eller persilja.

Tips: Ostronskivling påminner i smaken ganska mycket om kantarell. Du kan ersätta ostronskivlingen med shiitake.

Dela det här receptet med dina vänner!