Svärdsfisk med potatis och gremolata

Svärdsfisk med potatis och gremolata.

Publicerat:

Tillagningstid:

Läcker fiskrätt med smak av medelhavet. Gremolatan är en härligt örtig olivoljebaserad dressing som passar utmärkt till fisk.

Ingredienser

2portioner

Gremolata

  • 1 stor bunt
    persilja
  • 3 storaklyfta(or)
    vitlök
  • 1
    citron
  • msk
    kapris
  • 1dl
    olivolja

Potatis och svärdfisk

  • 1 stor bunt
    rosmarin
  • 2dl
    olivolja
  • 500g
    färskpotatis
  • 1klyfta(or)
    vitlök
  • 2x175g
    svärdfisk, eller tonfisk

Så lagar du

Gremolata

Hacka örterna och vitlök fint och blanda med en rejäl skvätt olivolja, hackad kapris och citronzest. Pressa över citronjuice. Salta efter smak.

Potatis

1. Koka potatisen med skalet på. Häll av när den är färdig och låt svalna en stund.

2. Värm upp en rejäl skvätt olivolja i en stekpanna och när den är varm, lägg i vitlök och rosmarin.

3. Skär potatisen i tjocka skivor och stek i den smaksatta oljan tills gyllenbruna på båda sidor.

Svärdfisk

Använd en non-stick-panna till svärdfisken. Värm några matskedar olivolja i pannan och stek sedan svärdfisken med skinnsidan nedåt tills den är gyllene. Vänd sedan och stek på köttsidan.

Servera svärdsfisken ovanpå potatisen och avsluta med gremolata.

Tips

Använder du färsk tonfisk istället för svärdfisk så är tillredningen den samma.

Dela det här receptet med dina vänner!