Svartkål- och ärtspread

Svartkål- och ärtspread.

Publicerat:

Tillagningstid:

Hummusen har redan en given plats i många hem - vill vill bjuda på några alternativ. Spreadar fungerar utmärkt som alternativ till ost, skinka och andra pålägg.

Ingredienser

12portioner

  • 400g
    frysta gröna ärtor, tinade
  • 100g
    svartkålsblad eller grönkål
  • 1klyfta(or)
    vitlök
  • olivolja
  • salt och nymald svartpeppar

Pocherat ägg

  • 4
    ägg
  • 1msk
    ättika
  • 1tsk
    salt

Så lagar du

Pocherat ägg

1. Koka upp vatten i en kastrull.

2. Tillsätt 1 tsk salt och 1 msk ättika.

3. Vispa runt några gånger så att du får en virvel i vattnet.

4. Knäck äggen i en kaffekopp.

5. Häll ner dem ett i gången i virveln och pochera dem i 3-4 minuter. Vattnet skall sjuda.

Svartkål- och ärtspread

1. Mixa ärter, kål och vitlök med olivolja till önskad konsistens.

2. Smaka av med salt och peppar.

3. Förvara i kylen. Hållbarhet ca en vecka.

4. Servera ärtspreaden med pocherat ägg på ditt favoritbröd.

Dela det här receptet med dina vänner!