Svartvinbärssaft

Svartvinbärssaft.

Publicerat:

Tillagningstid:

Få saker är så lyxiga som egenkokt vinbärssaft. Perfekt till fikat eller som måltidsdryck. /Susanne

Ingredienser

  • 5liter
    svarta vinbär
  • liter
    vatten
  • 5dl
    strösocker per liter saft
  • 1
    vaniljstång, delad och urskrapad

Så lagar du

1. Skölj bären.

2. Koka upp bär, vatten och vanilj.

3. Låt koka 10 minuter, mosa bären med en potatisstöt.

3. Häll av i silduk. Mät saften, häll tillbaka i kastrullen och koka upp tillsammans med socker.

4. Låt sjuda 10 minuter, skumma om det behövs.

5. Häll på väl rengjorda flaskor, förslut och förvara svalt.

Tips

Om du behöver förvara saften länge kan du tillsätta natriumbensoat (konserveringsmedel) Instruktioner finns på förpackningen. Det går också bra att frysa saften i plastpåsar eller matlådor.

Dela det här receptet med dina vänner!