Svartvit bönsoppa med het puré

Svartvit bönsoppa.

Publicerat:

Tillagningstid:

Det är fortfarande snörveltider så jag tjongar till soppan med en riktigt het huskur på toppen.

Ingredienser

4portioner

Soppa

  • 1msk
    kapris
  • 1
    gul lök
  • 5klyfta(or)
    vitlök
  • 2
    lagerblad
  • 2msk
    vitvinsvinäger
  • 2msk
    sojasås
  • 1liter
    bönspad + vatten
  • 1
    buljongtärning
  • 1tsk
    mynta, torr
  • ½tsk
    dill, torr
  • 2burk(ar)
    passerade tomater
  • 1burk(ar)
    vita bönor
  • 1burk(ar)
    svarta bönor

Het puré till soppan

  • 1
    tumme ingefära
  • ½
    lillfinger gurkmeja
  • 2klyfta(or)
    vitlök
  • 4msk
    olivolja
  • 2msk
    vatten

Så lagar du

Soppa

1. Hacka kaprisen, löken och vitlöken och fräs i lite olja i en kastrull tillsammans med lagerbladen.

2. Tillsätt vitvinsvinäger och soja och låt koka torrt. Häll på grönsaksbuljongen eller bönspadet.

3. Tillsätt mynta, dill och de passerade tomaterna. Låt sjuda i 20 minuter.

4. Skölj bönorna i en sil under rinnande vatten. Tillsätt bönorna i soppan och koka upp. Smaksätt med havssalt och svartpeppar.

Het puré

1. Riv ingefära, gurkmeja och vitlök och blanda med lite olivolja så att det blir flytande.

Servering

Häll upp soppan i skålar och toppa med den heta purén. Servera rotsellerisallad vid sidan om.

Dela det här receptet med dina vänner!