Svensk paella med kräftor och kantareller

Tid:

Svensk paella med kräftor och kantareller.

Tid:

Så ljuvligt gott med kräftor att man gärna äter dem på andra vis, som här i en matig, saffransdoftande paella. De goda smakerna i skalen tas tillvara i en kräftbuljong som ger extra knuff i paellan. Har man inte tid eller lust att göra buljong går det såklart bra med en buljongtärning också!

Ingredienser

4–6 portioner

Buljong

  • 1 kg
    kräftor
  • 1
    gul lök
  • ca 300 g
    rotselleri
  • 1
    morot
  • ½
    fänkål
  • 2 msk
    rapsolja
  • 2 msk
    tomatpuré
  • 2 liter
    vatten
  • ev 1 tsk
    salt

Paella

  • 1
    schalottenlök
  • 2
    vitlöksklyftor
  • ½
    fänkål
  • 1
    kuvert saffran (½ g)
  • 4 dl
    avorioris
  • 2 dl
    torrt vitt vin
  • 6-7 dl
    kräftbuljong (se recept ovan) eller grönsaksbuljong
  • ca 300 g
    kantareller
  • 2 dl
    frysta små ärtor
  • ca 300 g
    kräftstjärtar

Så lagar du

Här kan du skriva ett inlägg