Ingredienser

6portioner

Variant 1

  • 10st
    kalla kokta färskpotatisar
  • 1
    liten burk inlagd hel sill
  • 1st
    röd lök

Variant 2

  • 10st
    kalla kokta färskpotatis
  • 1paket
    rökt lax
  • 1st
    pepparrot

Variant 3

  • 1st
    färsk gurka
  • 1burk(ar)
    kesella
  • 1burk(ar)
    löjrom (liten)

Variant 4

  • 1paket
    rökt renkött
  • 1paket
    pepparrotsost
  • 1paket
    tunnbröd

Så lagar du

Variant 1

1. Skär den inlagda sillen i tunna skivor.

2. Drapera de tunna sillskivorna över den kalla färskpotatisen.

3. Strö över lite hackad lök.

Variant 2

1. Skär laxen i tunna skivor och drapera den över den kalla färskpotatisen.

2. Hacka eller skär tunna stavar med pepparrot och strö den över laxen och potatisen.

Variant 3

1. Skär den färska gurkan i tunna skivor på längden.

2. Lägg ut dessa lite omlott.

3. Blanda kesellan och löjrommen till en röra.

4. Strö ut och rulla ihop till en rulle.

5. Skär upp i små stumpar.

OBS!

Ernst blev inte riktigt nöjd med denna variant. Den blev helt enkelt för lös. Den här varianten måste förbättras, menar Ernst. Kanske kan man använda något fastare (keso) istället för kesellan för att få en bättre konsistens. Experimentera gärna på egen hand!

Variant  4

1. Hacka renköttet och rör ihop en röra av köttet och pepparrotsosten.

2. Rulla in det i tunnbrödet till en rulle och skär till det i små stumpar.

Dela det här receptet med dina vänner!