Sweetchililax med mango och mynta

Tillagningstid:

Publicerat:

Tillagningstid:

Saftig lax med välbalanserad chilihetta och sötsyrliga sås. Mynta och mango passar underbart till och ger en härlig fräsch smak och känsla. Här kan du använda både fryst och färsk lax, välj gärna miljömärkt. Jag skär den i lite större bitar för jag gillar när laxen har lite ”kärna” kvar.

Ingredienser

4 portioner

  • 700 g
    benfri laxfilé, i bitar
  • 3 msk
    sweet chilisås
  • 2 klyfta(or)
    vitlök, rivna
  • 1 kg
    valfria grönsaker (tex pak choy, morot, broccoli, vitkål), strimlade/i bitar
  • 1 st
    rödlök, strimlad
  • 1 st
    röd chili, strimlad
  • 3 msk
    mango chutney
  • 2 dl
    turkisk yoghurt
  • 1 st
    mango, i bitar (eller 1 litet fryst paket)
  • salt
  • olivolja
  • färsk mynta

Så lagar du