Sydamerikansk biff med pistou
Publicerat:
2020-10-28Tillagningstid:
"Det är såsen som gör susen" är en kliché men i det här fallet stämmer det verkligen. Samma köttbit ger tre olika rätter beroende på hur man tillagar den. Den här såsen får vacker grön färg och underbar smak och tuggmotstånd av pistagenötter.
Ingredienser
4portioner
- 500gryggbiff (gärna ordentligt marmorerad, skuren i portionsbitar)
- 1bladsalladshuvud
- 2skiva(or)vitt bröd, gärna dagsgammalt
Pistou
- 50gpistagenötter
- 1kruk(or)koriander
- 1klyfta(or)vitlök
- 1½dlolivolja
- 1lime, saft och zest
- salt och peppar
Så lagar du
Pistou
1. Mortla eller mixa pistagenötter och vitlök till en smet och tillsätt olivoljan droppvis.
2. Vänd ner finskuren koriander, limesaft och zest.
3. Smaka av med salt och peppar.
Servering
1. Stek biffen, salta och peppra.
2. Strimla det stekta köttet.
3. Skär brödet i bitar och stek i olja till krutonger.
4. Servera det strimlade köttet med en rejäl dos korianderpistou, sallad och krutonger.