Sydamerikansk biff med pistou

Sydamerikansk biff med pistou.

Publicerat:

Tillagningstid:

"Det är såsen som gör susen" är en kliché men i det här fallet stämmer det verkligen. Samma köttbit ger tre olika rätter beroende på hur man tillagar den. Den här såsen får vacker grön färg och underbar smak och tuggmotstånd av pistagenötter.

Ingredienser

4portioner

  • 500g
    ryggbiff (gärna ordentligt marmorerad, skuren i portionsbitar)
  • 1
    bladsalladshuvud
  • 2skiva(or)
    vitt bröd, gärna dagsgammalt

Pistou

  • 50g
    pistagenötter
  • 1kruk(or)
    koriander
  • 1klyfta(or)
    vitlök
  • dl
    olivolja
  • 1
    lime, saft och zest
  • salt och peppar

Så lagar du

Pistou

1. Mortla eller mixa pistagenötter och vitlök till en smet och tillsätt olivoljan droppvis.

2. Vänd ner finskuren koriander, limesaft och zest.

3. Smaka av med salt och peppar.

Servering

1. Stek biffen, salta och peppra.

2. Strimla det stekta köttet.

3. Skär brödet i bitar och stek i olja till krutonger.

4. Servera det strimlade köttet med en rejäl dos korianderpistou, sallad och krutonger.

Dela det här receptet med dina vänner!