Syrlig coleslaw

Coleslaw i en bunke

Publicerat:

Tillagningstid:

Coleslaw måste inte innehålla majonnäs. Varför inte göra den lättsamt syrlig istället! Om du använder rödkål och rödlök så får den dessutom en otroligt vacker färg.

Ingredienser

Coleslaw

  • 1st
    kålhuvud (tex rödkål)
  • salt
  • socker
  • 1msk
    olivolja
  • 3msk
    limesaft
  • 1dl
    dill, finhackad
  • 1dl
    picklad rödlök

Picklad rödlök

  • 2dl
    vitvinsvinäger
  • ½dl
    vatten
  • 4msk
    råsocker
  • 1tsk
    salt
  • 1st
    rödlök

Så lagar du

Picklad rödlök

1. Koka upp alla ingredienser förutom rödlöken, låt svalna en stund.

2. Häll den varma spaden på löken tills löken täcks.

3. Låt vila en dag i kylskåpet innan servering.

Coleslaw

1. Skär kålen riktigt tunt. Massera i salt, socker, limesaft och olivolja. Smaka av.

Rör i dillen och rödlöken och låt vila i kylen i åtminstone 30 minuter.

Servera till till exempel pupusas, ett ett klassiskt salvadorianskt fyllt majsbröd.

Dela det här receptet med dina vänner!