Tabbouleh

Tabbouleh.

Publicerat:

Tillagningstid:

Fräsch sallad med smak av Mellanöstern. Stora mängder persilja balanseras med citron och mynta.

Ingredienser

2 - 4portioner

  • 3st
    tomater
  • 1st
    gul lök
  • 10dl
    hackad färsl bladpersilja
  • 1dl
    hackad färska mynta
  • 1dl
    bulgur
  • tsk
    salt
  • 1dl
    citronsaft
  • 1dl
    olivolja

Så lagar du

1. Skiva tomaterna tunt och skär dem sedan i små tärningar.

2. Finhacka löken, blanda tomater och hackad persilja och mynta i en skål.

3. Skölj bulgurgrynen två gånger, pressa ur allt vatten och tillsätt grönsakerna, salt, citronsaft och olja. Blanda noga.

4. Servera kallt. Dekorera med salladsblad och små tomater.

Dela det här receptet med dina vänner!