Tabouli

Tabouli.

Publicerat:

Tillagningstid:

Tabouli är något av det godaste jag vet. En fantastiskt smakrik och nyttig libanesisk sallad med persilja, tomat, citron och bulgur. Fräsch och syrlig sallad som är en riktig smakförhöjare till de flesta maträtter!

Ingredienser

6portioner

  • 1
    stor knippe persilja, ca 500 g
  • 3st
    tomater
  • 2-3st
    salladslökar eller en liten rödlök
  • ca ½dl
    finmalen bulgur (gärna en mörk sort)
  • 1dl
    finhackad färsk mynta eller 2 msk torr mynta
  • 2-3st
    citroner, beroende hur sur du vill ha din sallad
  • ½dl
    olivolja
  • salt

Så lagar du

1. Tvätta alla grönsaker noggrant, speciellt persiljan som kan innehålla sandkorn. Finhacka allting och låt rinna av i en sil en stund.

2. Lägg allting i en stor skål och blanda. Smaka dig fram, hur salt/surt du vill ha den.

3. Bulguren ska inte blötläggas, då får du en vattnig sallad. Grönsakerna som är i salladen, speciellt persiljan och tomaterna, innehåller mycket vätska och bulguren kommer att suga åt sig det och svälla upp. Plus att du tillsätter citron och olivolja.

4. Låt stå i ca 5–6 minuter efter att du har blandat den. Blanda lite till och servera gärna med salladsblad och nåt gott bredvid!

Tips

Du kan tillsätta lite finhackad isbergssallad i taboulin.

Dela det här receptet med dina vänner!