Tabouli
Publicerat:
2021-11-10Tabouleh är en libanesisk klassiker som görs med persilja. Nu när det är säsong för grönkål funkar det alldeles utmärkt att gör taboulen med det. Det blir verkligen helt magiskt gott! En syrlig och fräsch sallad som passar perfekt vid de flesta rätter.
Ingredienser
6 portioner
- 400 ggrönkål
- 3 sttomater
- 2-3salladslökar eller en liten rödlök
- ca 0,5 dlfinmalen bulgur
- liten knippe färsk mynta eller 1 msk torr mynta
- 1-2citroner (beroende på hur sur du vill ha din sallad)
- ca 0,5 dlolivolja
- salt
Så lagar du
- Tvätta alla grönsaker noggrant.
- Skär bort den hårda stjälken på grönkålen. Finhacka grönkålsbladen.
- Lägg bladen i en skål, häll citronjuice och olivolja över. Blanda med händerna samtidigt som kramar in citron och olivoljan i bladen. Bladen mjuknar och suger åt sig alla smaker på detta vis.
- Hacka sedan tomat och lök fint.
- Blanda sedan samman alla ingredienser.
- Finkornig bulgur behöver du inte koka, den blandar du precis som den är i salladen. Den kommer att svälla upp och suga åt sig vätskan från grönsakerna.
- Efter att du blandat ihop din tabouli smakar du av med eventuellt mer citron, olivolja eller salt. Den ska gärna vara syrlig.
- Låt stå i ca 5-6 min efter att du har blandat den.
- Blanda lite till och servera.