Taco carnita med chili sin carne

Tillagningstid:

Taco carnita med chili sin carne.

Publicerat:

Tillagningstid:

Denna rätt bygger på en fantastisk ärta som heter retrija. Alla kan inte få tag i denna och det går att lyckas lika bra med en gråärta för mixen är extraordinär.

Ingredienser

4–6 portioner

Chili sin carne

  • 100 g
    åkerböna, blötlagd
  • 100 g
    retrijaärta, blötlagd
  • 1
    gul lök, finhackad
  • 2 klyfta(or)
    vitlök, hackade
  • 2
    paprikor, röda
  • 6
    tomater
  • ½
    chipotlechili
  • 2
    röda chilis
  • 1
    habanero, fintärnad utan kärnor och vita lameller
  • 1 tsk
    spiskummin
  • 1 tsk
    rökt paprika
  • ½ tsk
    kryddpeppar
  • 1 tsk
    oregano, torkad
  • vinäger
  • salt och svartpeppar

"Guacamole” på åkerböna

  • 150 g
    åkerböna, förkokt
  • 1 påse(ar)
    spenat
  • 1 klyfta(or)
    vitlök
  • 1 dl
    rapsolja
  • 1
    grön tomat
  • 1 kruk(or)
    koriander
  • salt och svartpeppar
  • 1
    chili, om man vill ha hetta

Pulled kungsmusseron

  • 5 stora
    kungsmusseron
  • 3 msk
    svamppulver
  • 3 kvist(ar)
    timjan
  • 1 kvist(ar)
    rosmarin
  • kallpressad rapsolja
  • salt

Tomatsalsa

  • 3
    tomater, mogna
  • 1
    rödlök, finhackad
  • 3
    ramslöksblad
  • 1 msk
    äppelcidervinäger
  • salt och svartpeppar

Tortilla och tacoskal med åkerböna

  • 300 g
    åkerbönsmjöl
  • ½ tsk
    salt
  • msk
    majsolja
  • 4 dl
    vatten
  • olja till fritering

Så lagar du