Pulled pork tacos - carnitas

Tillagningstid:

Pulled pork tacos - carnitas.

Publicerat:

Tillagningstid:

"Carnitas" betyder litet kött på spanska, men här hänvisar det till långkokt fläsk som är en taco-favorit i både Mexico och Kalifornien. Nyckelorden är låg temperatur och länge. Använd en slow-cooker eller baka köttet i ugn över natten. Vilken metod du än använder kommer du att få ett fantastiskt mört och smakrikt kött. Bli inte avskräckt av den stora mängden salt och kryddor, de används bara i tillagningen och allt ska inte ätas.

Ingredienser

6 portioner

Fläsket

  • 500 g
    hel fläskkarré
  • 1
    gul lök
  • 1
    vitlök
  • 1
    apelsin eller citron
  • 75 g
    salt
  • 50 g
    lökpulver
  • 50 g
    vitlökspulver
  • 25 g
    chilipulver, inte cayenne
  • 15 g
    krossade korianderfrön
  • 25 g
    ister
  • matolja

Salsa - pico de gallo

  • 300 g
    körsbärstomater
  • ½
    rödlök
  • 2
    limefrukter
  • 10 g
    salt eller efter smak
  • 10 g
    socker, om man vill
  • 1
    röd chili
  • ¼-½
    torkad chipotle chili, beroende på önskad styrka
  • 100 g
    färsk koriander, om man vill
  • 1 stänk
    matolja
  • 1 stänk
    vit balsamvinäger

Salsa verde

  • 500 g
    tomatillos på burk
  • ½
    gul lök
  • 2 klyfta(or)
    vitlök
  • 1
    röd chili
  • 1
    lime
  • 100 g
    färsk koriander, om man vill
  • vegetabilisk olja till stekning
  • salt och socker efter smak

Guacamole

  • 2
    avokado
  • 2-3 msk
    färsk salsa
  • efter smak
    salt

Marinerade jalapeños

  • 6
    jalapeños
  • 1 klyfta(or)
    vitlök
  • 1 msk
    balsamicovinäger
  • 1 nypa(or)
    salt och socker
  • vegetabilisk olja

Så lagar du