Tacoglass med rån

Glasstaco med rån från Dantes maxade mat.

Publicerat:

Tillagningstid:

Taco = gott. Glass = gott. Taco + glass = succé. Här gör vi egna tacoskal i form av tacorån. Hoppas det smakar!

Ingredienser

6portioner

Tacorån

  • 1dl
    florsocker
  • 2st
    äggvita
  • 0,75dl
    vetemjöl
  • 50g
    svalnat smält smör
  • 0,5tsk
    salt

Tacorånsgarnering

  • smält choklad eller färdig chokladsås som stelnar av sig själv
  • strössel

Tillbehör

  • valfri glass
  • bär
  • chokladsås
  • kolasås

Så lagar du

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Vispa ihop äggvitan med det smälta smöret i en bunke
  3. Vispa ner de torra ingredienserna (florsocker, vetemjöl och salt) till en jämn smet. 
  4. Förbered ett “rånsställ”, dvs ett redskap med rund stav som du kan hänga tacorånen över och böja till dem runt efter att de bakats i ugnen. Vi använde en gardinstång, men du har säkert andra redskap som du kan använda. Hittar du inget passande så lägg rånen över ett brett glas, så blir det klassiska glassrån istället.
  5. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Smeta ut smeten till runda plättar på cirka 10 cm i diameter. Baka i ugnen i 4-5 minuter tills de är gyllenbruna. Ta upp rånen med en stekspade och häng dem över ditt tacorånställ. OBS: kritiskt moment! Det måste gå snabbt, annars stelnar rånen innan du hunnit forma dem. OBS igen: det kan vara varmt, så var försiktig! 
  6. Smält chokladen i ett vattenbad eller i en skål i mikron. Häll upp en skål med strössel.
  7. När tacorånen svalnat och blivit krispiga doppar du kanterna i först smält choklad och sedan i strössel. 
  8. Fyll tacorånen med allt du tycker är gott. Ät och njut! Det blir kladdigt, svårätet och rånen är lite ömtåliga men det blir så mumsigt!

Tips!

Rånen kan med fördel göras dagarna innan de ska ätas. Förvara dem då i en lufttät behållare.

Dela det här receptet med dina vänner!