Tacopotatis med saffransaioli
Publicerat:
2018-12-12Tillagningstid:
Potatis på ett nytt sätt! Supergott tillsammans med den enkla saffransaiolin.
Ingredienser
6portioner
- 1kgpotatis, skalad och tärnad
- 1röd chili, urkärnad och hackad
- 3klyfta(or)vitlök, halverade
- 100gbabyspenat
- 1granatäpple, kärnorna
- 1tsksalt
- 1tskspiskummin, malen
- 2mskmatolja
Saffransaioli
- ½paketsaffran
- 1mskvarmt vatten
- 2dlmajonnäs
- 1klyfta(or)vitlök
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Blanda potatis, chili, vitlök, kryddor och olja i en bakpappersklädd långpanna.
3. Grädda cirka 25 minuter mitt i ugnen till vacker, gyllene färg.
4. Gör saffransmajonnäsen: Blanda saffran och vatten, låt dra minst 20 minuter. Rör ihop med majonnäs och vitlök.
5. Blanda potatis och spenat, ringla aioli ovanpå. Toppa med granatäpple.
Tips
Ersätt spiskummin med garam masala eller någon annan krydda som du tycker om. Vill du göra rätten vegansk kan du använda det här receptet på majonnäs.