Tacopotatis med saffransaioli

Tacopotatis.

Publicerat:

Tillagningstid:

Potatis på ett nytt sätt! Supergott tillsammans med den enkla saffransaiolin.

Ingredienser

6portioner

  • 1kg
    potatis, skalad och tärnad
  • 1
    röd chili, urkärnad och hackad
  • 3klyfta(or)
    vitlök, halverade
  • 100g
    babyspenat
  • 1
    granatäpple, kärnorna
  • 1tsk
    salt
  • 1tsk
    spiskummin, malen
  • 2msk
    matolja

Saffransaioli

  • ½paket
    saffran
  • 1msk
    varmt vatten
  • 2dl
    majonnäs
  • 1klyfta(or)
    vitlök

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Blanda potatis, chili, vitlök, kryddor och olja i en bakpappersklädd långpanna.

3. Grädda cirka 25 minuter mitt i ugnen till vacker, gyllene färg.

4. Gör saffransmajonnäsen: Blanda saffran och vatten, låt dra minst 20 minuter. Rör ihop med majonnäs och vitlök.

5. Blanda potatis och spenat, ringla aioli ovanpå. Toppa med granatäpple.

Tips

Ersätt spiskummin med garam masala eller någon annan krydda som du tycker om. Vill du göra rätten vegansk kan du använda det här receptet på majonnäs.

Dela det här receptet med dina vänner!