Tacos på insekter

Tacos på insekter.

Publicerat:

Tillagningstid:

Stekta insekter kan bra ersätta malet kött eller broiler i den sedvanliga tacosen eller tortillan. Insekterna är krispiga och har dessutom en egen smak.

Ingredienser

4portioner

Stekta hussyrsor och mjölmaskar

  • 50g
    hussyrsor
  • 2msk
    mjölbaggelarver (mjölmask)
  • olja
  • salt och svartpeppar
  • dina vanliga tacostillbehör: majstortillas, sallad, gurka, ost, gräddfil, tacosås etc

Sal de Gusano – kryddsalt med chili och larver

  • 4tsk
    mjölmaskar, torra
  • 2
    mopanelarver, kan utelämnas
  • 4tsk
    chilipulver
  • 2tsk
    rökt paprikapulver
  • 4tsk
    salt
  • apelsinklyftor

Så lagar du

Stekta hussyrsor och mjölmaskar

1. Låt frysta gräshoppor och mjölbaggslarver tina i en kvart.

2. Stek i olja, först på hög värme, sedan på medeltemperatur i fem minuter.

3. Salta och peppra gräshopporna.

4. Sänk temperaturen på stekpannan och stek larverna gyllenbruna och frasiga i olja på medeltemperatur.

Sal de Gusano – kryddsalt med chili och larver

Ett hett men klassiskt kryddsalt med larver som här fått smak av paprikapulver. Kryddsaltet går utmärkt att göra även utan fjärilslarver och passar bra som krydda i t.ex svampchutney, eller som här, på mexikanskt vis, som dipp för apelsin- eller ananasklyftor.

1. Mortla de torkade larverna i mortel eller i en kvarn.

2. Rör om de torra ingredienserna.

3. Skiva apelsinen och dippa skivorna i kryddblandningen.

Servera mjuka tacos med guacamole, tomatsalsa och sallad och toppa med stekta hussyrsor och mjölbagge larver.

Dela det här receptet med dina vänner!