Tacosoppa med avokado och gräddfil

Tacosoppa med avokado och gräddfil.

Publicerat:

Den här soppan är värmande och smakrik, utan att orsaka paltkoma.

Ingredienser

4portioner

  • 1
    gul lök, hackad
  • 3
    vitlök, hackade
  • 1-2tsk
    sambal oelek, chilipasta
  • 5cm
    färsk ingefära, riven
  • 2burk(ar)
    hela tomater, skalade
  • 1burk(ar)
    kikärtor, kokta och sköljda
  • 8dl
    vatten
  • buljongtärning, grönsaks
  • salt och svartpeppar
  • socker
  • olja, till stekning

Tillbehör -välj dina egna favoriter

  • nachos, eller strimlade tortillas stekta i olja
  • avokado+lime
  • röd lök
  • gräddfil
  • riven ost, fetaost
  • grönsaker, tex stjälkselleri, morot, majs
  • koriander, färsk

Så lagar du

1. Fräs lök, vitlök, sambal och ingefära i olja utan att det får färg. Tillsätt tomater, kikärtor, vatten och buljong.

2. Låt koka 5-10 minuter. Förbered tillbehören (nedan) under tiden. Mixa soppan slät, smaka av med salt, peppar och socker. Servera med önskade tillbehör.

Dela det här receptet med dina vänner!