Tagliatelle med agretti och buffelmozzarella

Tillagningstid:

Tagliatelle med agretti och buffelmozzarella.

Publicerat:

Tillagningstid:

En av den italienska vårens primörer är agretti – sodaört på svenska. Smaken påminner om spenat och sparris med en ton av hav. Passa på om du hittar i grönsakshyllan eller på menyn. Hittar man inga agretti kan man hyvla sparris tunt istället och laga på samma vis.

Ingredienser

4 portioner

  • 400 g
    tagliatelle (gör gärna egen, se relaterat recept)
  • 350 g
    agretti (ersätt med tunt hyvlad sparris eller babyspenat)
  • 2 msk
    olivolja
  • 1 tsk
    salt
  • ½ dl
    vatten
  • 1
    vitlöksklyfta
  • 4-5
    sardeller
  • 250 g
    buffelmozzarella
  • 1
    citron, zesten
  • 1-2 skiva(or)
    dagsgammalt bröd
  • 4 msk
    olivolja

Så lagar du