Tagliatelle med gorgonzolakräm och ankbröst

Tagliatelle med gorgonzolakräm och ankbröst.

Publicerat:

Tillagningstid:

Lyxig pastarätt med många, intensiva och spännande smaker. Roligast blir det naturligtvis om man gör pastan själv, men det går (nästan) lika bra med en bra kvalitetspasta.

Ingredienser

4portioner

  • 400g
    tagliatelle, gärna hemgjord grönkålspasta (se relaterat recept)
  • 250g
    grönkål
  • 1msk
    olivolja
  • ½tsk
    flingsalt
  • 2
    ankbröst
  • salt och peppar
  • 200g
    gorgonzola
  • 2dl
    grädde
  • ½dl
    rostade hasselnötter, finhackade

Så lagar du

Grönkålschips

1. Sätt ugnen på 150 grader.

2. Skölj och torka grönkålen och repa i lagom stora bitar. Lägg på en plåt. Ringla över olivolja och massera in oljan lite lätt. Strö över flingsalt.

3. Rosta grönkålen mitt i ugnen i cirka 15 minuter. Passa så den inte bränns. Sänk sedan ugnen till 120 grader.

Ankbröst

1. Gnid in ankbrösten med salt och peppar. Skär ett rutmönster i fettlagret.

2. Stek dem med fettsidan nedåt i ca 4 minuter, vänd och stek 2 minuter till på andra sidan.

3. Lägg över ankbrösten i en ugnssäker form och täck med folie. Efterstek i ugnen i 20 minuter. Innertemperaturen ska vara ca 60 grader.

4. Låt ankbrösten vila i folien i några minuter. Skär det i tunna skivor vid servering.

Gorgonzolakräm

1. Värm upp grädden i en liten kastrull. Skär gorgonzola i bitar och smält ner i grädden. Håll varmt till servering.

Servering

1. Koka pastan i rikligt med saltat vatten. Blanda med gorgonzolakrämen.

2. Lägg upp på tallrik och toppa med skivor av anka, grönkålschips och hackade hasselnötter.

Dela det här receptet med dina vänner!