Tagliatelle med rostad tomatsås och burrata

Tagliatelle med rostad tomatsås och burrata.

Publicerat:

Tillagningstid:

Enkel pastasås som görs extra lyxig med den allra godaste av mozzarellaostar – den gräddslungade burratan!

Ingredienser

4portioner

  • 400g
    pasta, gärna hemgjord citronpasta (se relaterat recept)
  • 500g
    körsbärstomater
  • 3
    vitlöksklyftor
  • olivolja
  • 2skiva(or)
    dagsgammalt ljust bröd
  • 250g
    burrata
  • 3msk
    kapris
  • 1dl
    olivolja till stekning
  • 2msk
    extra virgin olivolja

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 125 grader.

2. Dela körsbärstomaterna på hälften och sprid ut på en plåt. Hacka vitlöken och strö över. Ringla över olivolja och strö över lite flingsalt. Sätt in i ugnen i cirka en timme.

3. Hetta upp ½ dl olivolja i en stekpanna. Riv bröd i frimärksstora bitar och fräs dem krispiga i oljan. Lägg åt sidan på hushållspapper.

4. Fyll på med olivolja i stekpannan och stek även kaprisen krispig. Lägg åt sidan på hushållspapper.

Servering

1. Koka pastan i rikligt med saltat vatten.

2. Vänd pastan med de rostade tomaterna i en skål. Strö över bröd och kapris och bryt tillslut burratan och lägg på pastan. Servera med detsamma.

Dela det här receptet med dina vänner!