Takartura – romska kåldolmar

Tillagningstid:

Takartura – romska kåldolmar.

Publicerat:

Tillagningstid:

Takartura - ett av de romska nationella rätterna med en hälsotwist. Passar både till vardags och till fest och högtider. Utsökt att servera med ungsbakad pumpa! Komponerat av Sara Kwiek för Kiravas - vi lagar mat.

Ingredienser

10–6 portioner

Buljong

  • 1
    höna
  • 1 kg
    tjocka revbensspjäll
  • 4
    hönsbuljongtärningar
  • 1 msk
    vegeta

Färs

  • 1 kg
    blandfärs
  • 2 dl
    hemkokt buljong
  • 2 msk
    vispgrädde
  • tsk
    salt
  • 1 tsk
    peppar
  • 1 tsk
    vegeta

Sås

  • 2 rågade msk
    tomatpuré
  • 1 tsk
    peppar
  • 1 tsk
    paprika
  • 250 g
    smör
  • ca 2 msk
    mjöl
  • 3 dl
    grädde

Vitkål

  • 1
    vitkålshuvud
  • efter smak
    salt och peppar

Så lagar du