Tarator, tahinisås

Tarator, tahinisås.

Publicerat:

Tillagningstid:

En smakrik, fet sås som passar bra till exempelvis falafel. Räkna med att låta såsen vila 2-3 timmar i kylskåp, utöver tillagningstiden.

Ingredienser

4 - 6portioner

  • 2dl
    tahini, sesampasta
  • 1dl
    vatten
  • 1
    citron, saften
  • 1klyfta(or)
    vitlök
  • ½tsk
    salt
  • ½dl
    bladpersilja, hackad

Så lagar du

1. Lägg alla ingredienser förutom persiljan i en skål. Mixa gärna såsen med en handmixer eller elvisp för bäst konsistens. Mixa i cirka 1 min tills såsen har blandats samman väl.

2. Smaka av och krydda eventuellt mer. Vänd i finhackad persilja och förvara i kylen en stund innan servering.

Dela det här receptet med dina vänner!