Tareqs coq au vin

Coq au vin.

Publicerat:

Tillagningstid:

Tupp i vin på franska. Jag använder en stor kyckling, gärna en majskyckling.

Ingredienser

4portioner

  • 1
    rejäl kyckling, gärna majskyckling eller gårdskyckling
  • vetemjöl
  • 5
    schalottenlökar
  • 2-3
    morötter
  • 1
    vitlöksklyfta
  • 1paket
    bacon (ca 100 g)
  • 2kvist(ar)
    timjan
  • 1msk
    tomatpuré
  • 2msk
    smör
  • ½liter
    rött vin
  • salt och svartpeppar
  • 1dl
    syltlök
  • 2msk
    hackad persilja

Så lagar du

1. Stycka upp kycklingen i bitar och rulla i vetemjöl.

2. Skär schalottenlök och morot i 3 cm stora bitar. Finhacka vitlöken.

3. Bryn kyckling, schalottenlök, morot, vitlök och tärnat bacon tillsammans med tomatpurén i smöret. Lägg i timjan och tillsätt vinet. Låt koka i ca 25 minuter under lock.

4. Smaka av med salt och peppar.

5. Häll över syltlök och hackad persilja och servera gärna tillsammans med en god potatispuré.

Dela det här receptet med dina vänner!