Fransk potatissallad med gulbeta
Förberedelsetid:
Tillagningstid:
Publicerat:
2020-05-12Förberedelsetid:
Tillagningstid:
Smakrik potatissallad utan majonnäs som passar till sommarens alla fester. Receptet kommer från Trädgårdstider och Tareq Taylor.
Ingredienser
4 portioner
Potatissallad
- 2 mskgula senapsfrö
- 2 msksocker
- 4 mskvinäger
- 1 tskdillfrö
- 1 tskkorianderfrö
- 400 gfärskpotatis, kokt
- 400 ggulbeta, kokt och skalad
- 400 ggurka
- 3 stsalladslökar
- 3 dlhackad dill
- 3 mskolivolja
- salt och peppar
Så lagar du
1. Koka upp 5 dl vatten och koka senapsfröna i 3 minuter. Spola sedan i kallt vatten.
2. Blanda samman socker med två matskedar vinäger och lägg senapsfröna i detta. Låt stå ca 30 minuter.
3. Hetta upp en stekpanna och rosta dillfröna. Låt dem svalna och mortla dem sedan tillsammans med korianderfrö. Blanda samman med senapsfrön och smaksätt med lite mer vinäger, salt och peppar till en ganska skarp vinägrett.
4. Skär ner färskpotatis, gulbeta, gurka och salladslök i fina bitar och lägg i en bunke.
5. Blanda ner den hackade dillen och vinägretten.
6. Smaka av med salt och peppar.