Fransk potatissallad med gulbeta

Tareqs franska potatissallad.

Publicerat:

Förberedelsetid:

Tillagningstid:

Smakrik potatissallad utan majonnäs som passar till sommarens alla fester. Receptet kommer från Trädgårdstider och Tareq Taylor.

Ingredienser

4portioner

Potatissallad

  • 2msk
    gula senapsfrö
  • 2msk
    socker
  • 4msk
    vinäger
  • 1tsk
    dillfrö
  • 1tsk
    korianderfrö
  • 400g
    färskpotatis, kokt
  • 400g
    gulbeta, kokt och skalad
  • 400g
    gurka
  • 3st
    salladslökar
  • 3dl
    hackad dill
  • 3msk
    olivolja
  • salt och peppar

Så lagar du

1. Koka upp 5 dl vatten och koka senapsfröna i 3 minuter. Spola sedan i kallt vatten.

2. Blanda samman socker med två matskedar vinäger och lägg senapsfröna i detta. Låt stå ca 30 minuter.

3. Hetta upp en stekpanna och rosta dillfröna. Låt dem svalna och mortla dem sedan tillsammans med korianderfrö. Blanda samman med senapsfrön och smaksätt med lite mer vinäger, salt och peppar till en ganska skarp vinägrett.

4. Skär ner färskpotatis, gulbeta, gurka och salladslök i fina bitar och lägg i en bunke.

5. Blanda ner den hackade dillen och vinägretten.

6. Smaka av med salt och peppar.

Dela det här receptet med dina vänner!