Tareqs veganska vårrullar

Tareqs veganska vårrullar.

Publicerat:

Tillagningstid:

Tareq förflyttar oss till Kina med en rätt som består av veganska vårrullar. Du kan behöva handla vissa av ingredienserna i en butik med stort asiatiskt sortiment för att få till de rätta smakerna.

Ingredienser

4portioner

  • 2
    gula lökar
  • 10
    champinjoner
  • 4klyfta(or)
    vitlök
  • 5cm
    ingefära
  • 20cm
    purjolök
  • ½
    spets- eller vitkål
  • 3dl
    böngroddar, färska
  • 3dl
    tunna glasnudlar, blötlagda
  • salt
  • 1-2msk
    sesamolja
  • 1liter
    matolja till fritering
  • 1paket
    vårrulledeg
  • kinesisk soja till servering

Så lagar du

1. Skiva lök, champinjoner, vitlök, ingefära och purjolök tunt. Fräs hastigt i 1 msk matolja.

2. Skiva kålen och tillsätt den till stekpannan. Fräs i någon minut och tillsätt sedan böngroddar och glasnudlar. Fräs i 1 minut.

3. Smaka av med salt och tillsätt sedan sesamoljan.

4. Placera ett ark av vårulledegen diagonalt på en skärbräda och pensla den med vatten. Lägg på en generös mängd av fyllningen, ca 1 ½ dl, och rulla samman till en fin rulle. Vik in kanterna tidigt så är det lättare att få en fin rulle som inte går upp. Lägg rullarna på en bricka med ett bakplåtspapper på så fastnar de inte.

5. Hetta upp olja till 160 grader och fritera vårrullarna gyllene. Servera med kinesisk soja.

Tips

Vill du ha glutenfria vårrullar? Använd rispapper istället för vårrulledeg.

Dela det här receptet med dina vänner!