Tartar på fjällröding med rödbetsyoghurt, harsyra och körvel

Tartar på fjällröding med rödbetsyoghurt, harsyra och körvel

En lyxig förrätt på fjällröding passar perfekt till fest eller som i vårt fall, ett trädgårdsbröllop. Receptet kräver en hel del förberedelser men resultatet blir fantastiskt!

Ingredienser

4 portioner

  • 200 g
    pinfärsk fjällröding
  • 3 dl
    yoghurt naturell
  • 3
    normalstora rödbetor
  • 2
    små rödlökar
  • 1 dl
    vatten
  • 0,5 dl
    socker
  • 0,25 dl
    ättika 12%
  • salt och peppar
  • ½
    citron

Till garnering

  • 1 dl
    färsk harsyra
  • 1
    litet knippe färsk körvel
  • surdegsbröd i mycket tunna skivor
  • kallpressad rapsolja
  • ½
    purjolök – till aska

Så lagar du