Tårtbotten

Tillagningstid:

Publicerat:

Tillagningstid:

Alla behöver ett basrecept för en bra tårtbotten! Här kommer ett basrecept, anpassat efter olika diametrar på bakformar. Gemensamt för alla är att det blir höga bottnar. Bakformen behöver en krage av bakplåtspapper, så inte kakan rinner över.

Ingredienser

Form: 12 cm

  • 2 st
    ägg
  • dl
    socker
  • 1 dl
    mjöl
  • ½ dl
    potatismjöl
  • ½ tsk
    bakpulver
  • ½ tsk
    vaniljsocker

Form: 15 cm

  • 3 st
    ägg
  • dl
    socker
  • 1 dl
    mjöl
  • ¾ dl
    potatismjöl
  • ¾ tsk
    bakpulver
  • ¾ tsk
    vaniljsocker

Form: 20 cm

  • 5 st
    ägg
  • 3 dl
    socker
  • 2 dl
    mjöl
  • 1 dl
    potatismjöl
  • 1 tsk
    bakpulver
  • 1 tsk
    vaniljsocker

Form: 25 cm

  • 9 st
    ägg
  • 5 dl
    socker
  • 3 dl
    mjöl
  • 2 dl
    potatismjöl
  • tsk
    bakpulver
  • tsk
    vaniljsocker

Så lagar du