Tårtbotten

Tårtbotten

    Publicerat:

    Tillagningstid:

    Alla behöver ett basrecept för en bra tårtbotten! Här kommer ett basrecept, anpassat efter olika diametrar på bakformar. Gemensamt för alla är att det blir höga bottnar. Bakformen behöver en krage av bakplåtspapper, så inte kakan rinner över.

    Ingredienser

    Form: 12 cm

    • 2st
      ägg
    • dl
      socker
    • 1dl
      mjöl
    • ½dl
      potatismjöl
    • ½tsk
      bakpulver
    • ½tsk
      vaniljsocker

    Form: 15 cm

    • 3st
      ägg
    • dl
      socker
    • 1dl
      mjöl
    • ¾dl
      potatismjöl
    • ¾tsk
      bakpulver
    • ¾tsk
      vaniljsocker

    Form: 20 cm

    • 5st
      ägg
    • 3dl
      socker
    • 2dl
      mjöl
    • 1dl
      potatismjöl
    • 1tsk
      bakpulver
    • 1tsk
      vaniljsocker

    Form: 25 cm

    • 9st
      ägg
    • 5dl
      socker
    • 3dl
      mjöl
    • 2dl
      potatismjöl
    • tsk
      bakpulver
    • tsk
      vaniljsocker

    Så lagar du

    1. Vispa ägg och socker poröst.

    2. Blanda ihop de torra ingredienserna. Sikta sedan ned dem i äggsmeten samtidigt som du rör om med en slickepott/slev.

    3. Häll upp smeten i bakformen och grädda långt ned i ugnen i 180 grader

    OBS! Gräddningstid är beroende av storlek på form, allt emellan 35-70 min. Känn efter med en provsticka, den ska vara torr.

    Dela det här receptet med dina vänner!