Tarte flambée med rökt lax och gräslöksgremolata

Tarte flambée med rökt lax och gräslöksgremolata

Publicerat:

Tillagningstid:

Superenkelt och matigt tilltugg med härliga smaker – funkar också som varmrätt för 2-3 personer.

Ingredienser

4 - 6portioner

  • 1
    färdig pizzadeg
  • 1dl
    crème fraiche
  • 2-3dl
    riven smakrik ost, t ex Västerbotten
  • 150-200g
    kallrökt lax i skivor

Gräslöksgremolata

  • 1kruk(or)
    gräslök
  • rivet skal av 2 citroner
  • 2msk
    rapsolja, gärna kallpressad

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 150°. Rulla ut pizzadegen på en plåt med bakpapper. Bred på crème fraiche och strö över osten. Grädda till fin färg mitt i ugnen, ca 15 min.

2. Under tiden, strimla laxen och finhacka gräslöken. Blanda gräslöken med citronskal och olja.

3. Ta ut den färdiga tarten, låt svalna något. Fördela lax och gremolata över, skär i bitar och servera direkt.

Dryckestips

2014 Muscadet Sèvre et Maine sur lie, Frankrike,
Nr 2275, 79 kr

eller

Langlois Crémant de Loire Brut, Frankrike
Nr 7404, 129 kr

Alkoholfritt
2014 Jacob’s Creek Unvined Riesling, Australien
Nr 1935, 59 kr

Dela det här receptet med dina vänner!