Tarte tatin på lök

Tarte tatin på lök.

Publicerat:

Tillagningstid:

Den populära franska äppeldesserten kan också lagas som en sötsalt variant med lök.

Ingredienser

4portioner

Tarte tatin på lök

  • 4st
    gula lökar
  • 1msk
    honung
  • 1kvist(ar)
    rosmarin
  • 50g
    smör
  • 1paket
    smördeg
  • 1nypa(or)
    salt
  • 1nypa(or)
    svartpeppar

Getostkräm

  • 50g
    getost
  • 150g
    creme fraiche

Så lagar du

1. Skala och dela lök på mitten.

2. Smält smör och blanda med honung i stekpanna. Vispa tills det blir gyllenbrunt. Lägg sedan i lökar och bryn en liten stund.

3. Strö finhackad rosmarin över och täck lökarna med smördegslock. Baka i ugn på 200 grader i ca 25 minuter tills smördegen är frasig.

4. Vänd upp på ett fat och njut med vispad getost och creme fraiche.

Dela det här receptet med dina vänner!