Juliens päronpaj

Päronpaj.

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

5 - 6portioner

  • 1sats(er)
    pajdeg enligt tarte tatin-recept (se relaterat recept)
  • 3st
    päron eller äpplen
  • 1st
    ägg
  • 1 ½dl
    grädde
  • 1msk
    socker
  • vaniljpulver, kanel, kardemumma eller annan krydda till smaksättning

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Kavla ut degen och skär ut 5–6 degcirklar till formerna.

3. Skala och kärna ur frukterna. Skiva och lägg dem i formerna. En halv frukt per form bör räcka.

4. Häll över en äggstanning gjord på ägget, grädden, sockret och kryddan av ditt val.

5. Grädda 15–20 minuter i ugnen eller tills degen och äggstanningen fått färg.

Dela det här receptet med dina vänner!